Imagina’t que totes les persones del món mundial naixem amb un maletí invisible que és a la nostra disposició i que és únic ja que sols el podem emprar nosaltres.

para tener autoestima necesitamos...
Aquest maletí és buit però té un espai reservat per allotjar totes les eines que anem adquirint conforme anem visquent.

Què són aquestes eines? Les eines són la metàfora de les nostres actituds i capacitats, aquestes habilitats que ens fan ser essers especials i autèntics i que només podem fer nosaltres.

Aquests estils, formes, qualitats, capacitats, … esmentades són d’alguna manera els nostres punts forts,ja que són les parts on destaquem.

Si hom té una baixa autoestima tindrà la creença (falsa) de que o bé no disposa del maletí o que el seu maletí està buit, i no hi ha cap eina a dintre.

Tenir una bona autoestima és prendre consciència i conèixer quines eines portam dins el nostre maletí des que hem nascut fins aleshores, sumant-li la voluntat d’anar incorporant més eines al llarg de la nostra vida.

L’AUTOESTIMA ÉS UNA NECESSITAT HUMANA FONAMENTAL

Un cop presa la consciència de que portam un maletí, que pot tenir eines innumerables i que el nombre d’eines es pot anar engrandint amb el temps ja tenim la base per parlar de les dues condicions necessàries per optimitzar l’ús d’aquest maletí.

Dos són els ingredients essencials als que fem referència per tenir una bona autoestima:

  1. conèixer les nostres CAPACITATS, és a dir, les eines que conformen el nostre maletí invisible
  2. DONAR-SE PERMÍS per emprar aquestes eines, ja que de vegades o bé desconeixem com emprar-les, o ens fa por per si no ens va bé o ens equivocam… i només es pot experimentar el resultat si les activam

Com és el teu maletí?. Ens agradaria conèixe’l.

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.