M’agradaria compartir amb tots vosaltres un dels meus texts preferits ja que diu moltes veritats d’una forma planera i senzilla. La seva autora és la psicoterapeuta Virgínia Satir i va escriure aquest document al 1975.

Recoman tenir-lo a mà i rellegir-lo a certs moments en què estam en “baixa forma” :)Esper que us agradi tant com a mi i que us pugui ser d’utilitat.

JO SOM JO

Al món no hi ha ningú igual, exactament igual, a mi. Hi ha persones que tenen aspectes meus, però de cap manera el mateix conjunt meu. Per tant, tot el que surt de mi és autènticament meu, perquè jo sol/la ho he triat.

Tot el que és meu em pertany, el meu cos i tot el que fa; la meva ment amb tots els seus pensaments i idees: els meus ulls, incloent-hi totes les imatges que perceben: els meus sentiments, qualssevol que siguin: ira, alegria, frustració, amor, decepció, emoció: la meva boca i totes les paraules que en surten, refinades, dolces, tallants, correctes o incorrectes; la meva veu, forta o suau, i totes les meves accions, siguin per a d’altres o per a mi.

Som amo/madona de les meves fantasies, els meus somnis, les meves esperances, els meus temors.

Són els meus triomfs i els meus èxits, tots els meus fracassos i els errors.

Sé que tenc aspectes que em desconcerten i altres que desconec. Però mentre jo m’estimi i em valori, puc cercar amb valor i optimisme solucions per a les incògnites i anar descobrint-me cada cop més.

De qualsevol manera que sembli i soni, digui i faci el que sigui, pensi i senti en un moment donat, tot és part del meu ésser. Això és real i representa el lloc que ocup en aquest moment del temps.

Puc sentir, sentir, pensar, dir i fer. Tenc els mitjans per a sobreviure, per a acostar-me als altres, per a ser productiu/iva i per a aconseguir donar sentit i ordre al món de persones i coses que m’envolten.

Em pertany, i així puc estructurar-me.

VIRGINIA SATIR
declaració d’autoestima

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.