Dia 4 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Salut Sexual, i des del nostre servei de Sexconsulta de Palmajove volem recordar la importància de tenir cura de la nostra sexualitat.

 

salud sexual

 

L’autoestima i la sexualitat estan íntimament relacionades

Una persona no pot gaudir plenament de la seva sexualitat sense un bon grau d’autoestima que li permeti triar lliurement com, amb qui i de quina forma vol experimentar-la, compartir-la i/o desenvolupar-la, la qual cosa implica viure la sexualitat sense pressions ni obligacions imposades per altres o autoimposades.

La sexualitat no és bona amiga d’intentar quedar bé o de fer coses que no vénen de gust per a satisfer els altres.

La sexualitat existeix simplement per a gaudir-ne, però d’una manera responsable, respectuosa, sana i positiva. Si la vivim d’aquesta forma, és una font de plaer i, com a tal, incrementa la nostra autoestima, el bon autoconcepte, i ajuda a millorar el nostre benestar en general.

 

salud sexual 1

 

Què és la salut sexual?

“Estat de benestar físic, psíquic, emocional i social en relació amb la sexualitat; no és només l’absència de malaltia, disfunció o feblesa. La salut sexual requereix un enfocament respectuós i positiu cap a la sexualitat i les relacions sexuals, com també cap a la possibilitat de tenir relacions sexuals plaents i segures, lliures de coerció, discriminació i violència. Per a poder aconseguir i mantenir la salut sexual, els drets sexuals de totes les persones han de ser respectats, protegits i satisfets”.

WAS (World Association For Sexology)

Drets sexuals

Aquests drets sexuals es recolzen bàsicament en:

  • La capacitat d’homes i dones de gaudir de relacions sexuals satisfactòries.
  • L’absència de tota classe de violència, coacció o abús.
  • L’accés a serveis de salut sexual que permetin atendre i prevenir les infeccions, les dolences i les malalties que afectin l’exercici plaent de la sexualitat, incloent-hi les de transmissió sexual i el VIH/la sida.
  • La possibilitat de separar l’exercici de la sexualitat de la reproducció.

 


Així doncs, la salut sexual és la capacitat d’acceptar la nostra sexualitat i de gaudir-ne al llarg de les nostres vides perquè a través d’aquesta sentim, ens comunicam, ens relacionam, ens expressam, ens descobrim…

 salud sexual 2

CUIDA i VIU la teva sexualitat.

És una part important de la teva vida i una font de benestar i autoestima.

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.