Una relació de parella ens ha d’aportar benestar, ens ha de permetre créixer i construir una vida en comú, però respectant els espais i la pròpia individualitat personal.

 

el-control-no-es-amor-8

 

Una persona tria estar amb tu i compartir amb tu des de la seva pròpia llibertat; és a dir, que decideix que vol estar amb tu, tot i que podria estar tota sola o amb una altra persona.

 

el-control-no-es-amor-7

 

Cal que valorem i respectem les nostres parelles perquè ens regalen un trosset del seu cor, del seu temps i de la seva vida. Dipositen en nosaltres una confiança que no hem de trair, ni tampoc hi podem exigir a canvi res que pugui fer que l’altra persona actuï condicionada ni pressionada per les nostres paraules, les reaccions o els comportaments.

 

el-control-no-es-amor-5

 

Una relació de parella es basa en la confiança, a compartir sentiments, algunes experiències, part dels nostres temps i de les nostres aficions; a gaudir dels nostres cossos, de la nostra intimitat… però sempre respectant la llibertat i la voluntat de l’altra persona.

 

No val que t’exigeixis o t’exigeixin donar-ho tot per amor renunciant a ser qui ets només pel fet d’agradar o complaure l’altre, per no sentir-te rebutjat o rebutjada, o per qualsevol altre aspecte que et condicioni que no puguis actuar amb llibertat i a fer el que realment tu vols. Cal pactar límits i mai traspassar-los.

 

el-control-no-es-amor-11

 

Cal trobar un equilibri entre donar, rebre i viure la vida amb plenitud. Tenir parella no és viure exclusivament per a estar pendent d’una altra persona, i fer-ho tot plegats. També cal mantenir les aficions i els interessos individuals, les amistats, els espais personals per a estar amb un/una mateix/ixa…

 

el-control-no-es-amor-3

 

Tenir parella no és estar pendent del mòbil, de comprovar si l’altra persona està connectada al whatsapp, de saber què fa i amb qui va a tota hora; de controlar com es vesteix, amb qui xerra o amb qui surt de festa…

 

Tenir parella no et dóna dret a fer mal, ridiculitzar, insultar o menysprear l’altra persona.

 

El control no és amor.

 

el-control-no-es-amor-10

L’amor és llibertat, respecte i benestar.

L’amor sempre suma, mai resta ni divideix.

Viu intensament l’amor sa!!!

 

 

 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.