Els llibres d’autoajuda poden ser grans aliats en etapes de la nostra vida en què podem pensar que hem perdut el rumb, la perspectiva o, simplement, quan necessitam trobar una resposta que en aquest moment no sabem veure.

 

autoayuda2

 

És cert que no són la solució als nostres problemes, però, a través de les seves reflexions poden obrir-nos possibilitats de veure el món amb altres ulls.

 

Així, quan arribi un llibre d’autoajuda a les nostres mans hem de tenir clares una sèrie de qüestions:

 

  • No resolen els nostres problemes per si mateixos, però ajuden a ordenar idees i a crear una mica d’equilibri entre sentiments, emocions i raó.

autoayuda1

  • Permeten analitzar les situacions des de diferents perspectives i formes d’actuar per a trobar solucions alternatives que potser encara no ens havíem plantejat.

 

autoayuda6

 

  • Ens poden aportar eines útils per a reforçar la nostra autoestima, les nostres habilitats socials, canviar el nostre estil d’enfrontar-nos a circumstàncies complicades…

 

autoayuda3

 

  • Ens poden animar a generar canvis positius i a millorar en diferents aspectes de la nostra vida.

 

autoayuda4

 

  • Ens ajuden a posar en marxa la nostra capacitat creativa i d’imaginació i, a més, ens poden facilitar la tasca d’autoconeixement personal descobrint coses de nosaltres mateixos/es que desconeixíem o que mai ens havíem plantejat.

 


Això no obstant, és important que, una vegada que n’hàgim acabat la lectura, refresquem i apliquem les idees que n’hàgim extret; si no, de poc serveixen les reflexions que ens aporten.

 

autoayuda5


 

Finalment, recorda que…

A la Bibiloteca de Palmajove tens a la teva disposició un bon grapat de llibres d’autoajuda que et poden interessar…

 

autoayuda

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.