Aquest cap de setmana se celebra Sant Valentí, mundialment conegut com el Dia dels Enamorats, però… realment fa falta tenir un dia marcat al calendari per a demostrar amor cap a la teva parella?

 

Relació parella 5

 

Està clar que cada vegada són més les persones que creuen que aquesta data és una invenció amb un caire especialment comercial. Tot i això sí que hi ha un esperit de romanticisme que encara fa mantenir viva aquesta tradició.

No hi ha res de dolent a tenir dates especials amb la nostra parella però cal no perdre de vista que  qualsevol moment i qualsevol dia poden suposar una nova oportunitat per a “construir” i “cuidar” una relació.

 

Recomanacions

Per això… a continuació us faig algunes propostes que us poden servir com a al·licients per a expressar sentiments positius i “regar” el vostre amor cada dia per a fer-lo “créixer” mantenint-lo viu:

 

  • Regala un detall de tant en tant (no cal que sigui un regal material): una carta, una fotografia, un sopar romàntic a casa… ja que això implica que has dedicat una part del teu temps a pensar o organitzar alguna cosa per l’altra persona. La teva parella agrairà aquest gest.

 

Relació-parella1

 

  • Recorda i fes saber a la teva parella quins són els aspectes que més t’agraden d’ella. No basta fer-ho una vegada i prou, sinó que ho pots anar expressant poc a poc en diferents dies i moments amb paraules en un context íntim, a través de notes, missatges al mòbil…

 

Relació-parella2

 

  • Sorprèn la teva parella: amb un pla diferent que tu mateix/a hagis organitzat (una excursió, un pícnic, un passeig per devora la mar, anar al cinema…). Es tracta de pensar en coses que habitualment no feis i que us agradaria poder fer junts.

 

Relació-parella3

 

  • Mostra afecte de forma espontània i sense que t’ho demanin: carícies, besades, abraçades improvisades sense cercar una finalitat sexual faran que s’enforteixi el vostre vincle afectiu.

 

Relacio-parella

 

  • Sedueix la teva parella: intenta enamorar-la dia rere dia i de tant en tant fer coses que saps que a la teva parella li agraden. Si se us acaben les idees podeu pensar a fer “una caixa de desitjos”. Com funciona? Doncs molt senzill: necessitau dues caixes. Cada membre de la parella haureu d’escriure a diferents papers coses que us agradaria que la vostra parella fes per vosaltres. D’aquesta manera cada un pot anar a mirar dins la caixa de l’altre i així extreure les idees. És important anar renovant els desitjos que hi hagi dins cadascuna de les caixes per a no quedar-se sense recursos.

 

Relació-parella4

 

 “Enamorar-se no és difícil, però sí encertar a expressar aquest estat ” (Alfred de Musset, poeta francès)

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.