Fa alguns dies, aprofitant les aportacions del professor Tal Ben-Sahar, xerràrem de la felicitat i d’alguns dels seus ingredients a l’entrada “Ingredients per a ser més feliç. Part 1”.

Avui, volem fer créixer la llista de propostes per a sentir-nos més alegres amb les següents recomanacions:

 

  • Practicar l’assertivitat. És la capacitat de dir el que vols i sents, escoltant i tenint en compte els altres i defensant els teus arguments sense ferir les altres persones. Aquesta habilitat ajuda a mantenir unes bones relacions socials i millora l’autoestima. Per a més informació pots consultar el Manual d’assertivitat

 

 

  • Envoltar-se de records positius: frases, fotografies de persones a qui estimes o de moments viscuts, etc. En definitiva, tot allò que aconsegueixi evocar emocions positives. Anotar alguna cosa positiva que ens hagi passat al llarg del dia també és una bona estratègia.

 

 

  • Gaudir de la senzillesa i col·leccionar experiències. Més que adquirir béns materials, un estudi reflecteix que un 75% de les persones són més felices quan inverteixen el seu temps i diners en viatges, cursos i classes.

 

 

  • Marcar-nos objectius. Tenir una meta realista a aconseguir, tenir activitats programades i reptes a superar també ens ajuda a mantenir-nos actius i, per tant, a sentir-nos útils. Fer petites llistes de tasques pendents ajuda a organitzar-nos i a no postergar activitats.

  • Somriure i ser amable amb els altres. Moltes investigacions confirmen que l’estat d’ànim canvia a través d’un somriure. I és que l’actitud que mostram amb els altres i davant diverses situacions depèn exclusivament de nosaltres mateixos/xes. Per tant, és millor optar per triar l’actitud que menys patiment ens generi.

 

 

Encara queden moltes altres fórmules a les quals farem referència en una tercera part que dedicarem a la felicitat.

 

Fins aviat!

 

 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.