Gai, transsexual, lesbiana, bisexual, pansexual, demisexual, asexual, etc., tot són etiquetes que moltes persones empren per a intentar definir la seva orientació sexual. Tot i això, la sexualitat està per gaudir-la i experimentar-la, lluny de l’etiquetatge i de les imposicions socials històricament establertes amb les quals l’única relació acceptada i tolerada era la d’una dona i un home.

Si bé és cert que la nostra ment empra les etiquetes per a simplificar una realitat àmplia i complexa, a l’hora d’estimar i mostrar els sentiments existeixen infinites formes de fer-ho.

 

 

De fet, existeixen tantes maneres d’estimar com persones hi ha en el món perquè tothom, des de la seva pròpia individualitat, és diferent, únic i genuí i, independentment de les nostres preferències i orientació del desig sexual, tenim dret d’estimar a qui vulguem i ser estimats així com desitgem.

 

 

El més important és respectar la llibertat de les persones, la teva i la de qui t’envolta, i actuar des de la pròpia autodeterminació i en consonància amb el que penses i sents. Només així ets realment lliure per a triar allò què vols i et fa feliç en tot moment sense tenir en compte els noms, les normes o qualsevol altre condicionant que realment no et permeti expressar i manifestar allò que sents.

 

 

Estar tot/ta sol/la o amb qui et vingui de gust, expressar amor, mantenir relacions i establir vincles (siguin vincles de parella o no), entre d’altres, són opcions vàlides de viure la teva pròpia vida. Això sí, sempre respectant la teva llibertat i la dels altres.

 

Estimar i sentir-se estimat/ada és una forma de mantenir una bona autoestima.

 

Viure en un món divers ens enriqueix i ens ajuda a comprendre que hi ha tantes realitats com persones.

 

 

Viu la teva sexualitat com vulguis. Això sí, sempre des d’una perspectiva sana, saludable i positiva.

Respecta i respecta’t!

 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.