L’autoestima està relacionada amb el fet de mimar-nos, de sentir-nos bé i a gust amb allò que feim, pensam i sentim. Així, qualsevol activitat que ens pugui ajudar a mantenir el nostre benestar contribueix a millorar-la.

En aquest sentit, igual que cuidam el nostre cos, també hem de cuidar la nostra ment, i una bona fórmula per a fer-ho és practicar la lectura.

Dedicar una estoneta a llegir allò que ens ve de gust és un regal per als nostres sentits, per a la nostra imaginació i per al nostre cervell.

 

 

Aprofitant que, els dies 3, 4 i 5 d’octubre, a Palmajove hem organitzat la Fireta de Llibres Gratuïta, avui volem dedicar aquest post als beneficis que ens aporta la lectura.

 

 

BENEFICIS:

 

  • Millora la concentració: ajuda que el cervell no es dispersi ni es distregui, i pugui així estar atent a les tasques i les activitats que es realitzen. En altres paraules, llegir ens ajuda a mantenir un bon funcionament del nostre cervell, i molts d’estudis demostren que la lectura també ajuda a estimular la memòria i a prevenir-ne el deteriorament.

 

 

  • Alimenta la imaginació: la lectura et permet traslladar-te a d’altres escenaris, evocar emocions, sentiments… sense necessitat d’experimentar-los o viure’ls personalment.

 

 

  • Incrementa l’empatia: la lectura pot ajudar a la identificació amb els personatges de les històries que es llegeixen i facilita que millorem la nostra capacitat d’enteniment de les creences, els desitjos i els pensaments de les altres persones, tenint en compte la seva perspectiva i la forma d’entendre la vida.

 

 

  • Augmenta el nostre vocabulari: permet millorar la nostra capacitat d’expressió, les habilitats comunicatives i d’escriptura, perquè enriqueix el nostre lèxic, la gramàtica…  En altres paraules, ens ajuda a parlar de forma adequada i a utilitzar correctament el llenguatge.

 

 

  • Redueix l’estrès i ajuda a millorar el son: segons un estudi d’una universitat del Regne Unit, la lectura pot reduir els nivells d’estrès en un 68%, fins i tot més que altres activitats com escoltar música o passejar. Tan sols 6 minuts de lectura redueixen el ritme cardíac i la tensió muscular.

 

 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.