Amb l’arribada de les Festes, sembla que tenim l’obligació de sentir felicitat, alegria… Aquest és el missatge que se’ns transmet pertot arreu: als anuncis de televisió, amb els llumets del carrer o dels mostradors dels grans magatzems… I és que la nostra vivència de les Festes es veu fortament condicionada per l’entorn i per la nostra societat.

 

 

És clar que cada persona viu Nadal d’una manera diferent, i tenim tot el dret del món tant que ens encanti i apassioni Nadal com que les dates ens resultin horroroses, o que simplement les visquem amb indiferència.

 

 

Malgrat tot, he pensat que avui podríem dedicar aquest post a fer una espècie de recull d’algunes propostes per a tenir en compte de cara a poder mantenir el nostre benestar durant Nadal.

 

Algunes recomanacions

 

  • Donar-te permís per a triar com i amb qui passes les dates especials. És evident que tothom té compromisos familiars, però el que a vegades se’ns oblida és que som lliures de triar com passar el nostre temps. Potser ens ho passem força bé en família i ens faci ganes passar-hi llargues estones però, si en algun moment creus que ja és el moment de partir, no t’obliguis a estar-hi fins el final. És important que et sentis lliure per a poder plantejar a la família que necessites un temps per a tu o per a altres activitats.

 

 

  • Crear plans alternatius i diferents. Cada vegada hi ha més persones que decideixen passar les Festes d’una manera diferent: anar de viatge, anar a Cort a celebrar les “campanades”… Tot i les pressions de les tradicions, no hi ha res preestablert sobre com s’han de passar unes bones festes. Tu ets qui les construeix!

 

 

  • Els regals emotius. Si ets de fer regals, quan et disposis a triar-ne un per a qualcú pensa en aquelles coses que realment t’uneixen a aquella persona, en els sentiments que pot despertar aquell detall. A vegades resulta molt més emocionant rebre una sorpresa no material i que surti del cor, com per exemple una carta, alguna cosa feta a mà per tu, un àlbum de fotos amb moments especials…

 

 

  • Deixa’t espais per a sentir, per a descansar, per a estar tot sol o fer allò que t’agradi perquè les Festes també et deixen espais de temps lliure que pots omplir com vulguis.

 

 

  • Fer balanç de l’any però de manera profunda, valorant-ne tant les coses bones com les regulars, analitzant la part de la nostra responsabilitat en els èxits i en les errades, i integrar el que s’ha viscut com una manera més d’enriquir la motxilla d’experiències personals.

 

 

  • Projectar i traçar plans per a l’any que ve. Això ens ajudarà a començar el calendari 2018 amb motivació, energia, vitalitat i autoconfiança. Teniu uns petits apunts de com construir noves metes a aquest enllaç.

 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.