Si algú es porta malament amb tu, és normal que t’enfadis i et puguis sentir molest/ta. Tot i això, el que no podem fer és viure eternament ancorats en el ressentiment i amb un grapat d’emocions negatives que desperten un desacord.

 

 

 

Però… què és perdonar?

 

Perdonar no és oblidar el que ha succeït sinó que és aconseguir no estar permanentment donant voltes a les sensacions desagradables que se’t desperten en pensar en el fet en qüestió.

Perdonar és deixar d’estar cercant explicacions que justifiquin el motiu pel qual allò que t’ha fet mal s’ha pogut produir.

Perdonar és un acte que et permetrà viure més lliurement.

 

 

La realitat és que no tens cap motiu per a esforçar-te a entendre els comportaments de l’altra persona. Simplement ha actuat d’una determinada manera que t’ha molestat i ja està. Això no ho pots canviar. Únicament el que està en les teves mans és decidir fins a quin punt permets que els actes d’una altra persona influeixin en el teus sentiments i en el teu estat d’ànim.

 

 I molt important: tingues sempre present que no totes les persones es comporten com tu ho fas o faries.

 

La diferència entre reconciliar i perdonar…

 Després d’una gran decepció, tu decideixes si vols reconciliar-te amb la persona que t’ha traït o no, però que quedi clar que reconciliar i perdonar no han de ser sinònims necessàriament.

 Pots decidir perdonar a algú que t’ha fet mal per a poder seguir el teu camí sense el pes del rancor, però triar no reconciliar-te amb ell perquè sents que no podràs tornar a confiar en aquella persona.

 

Beneficis de perdonar

Perdonar implica que ho fas per sentir-te millor amb tu mateix/xa. Es tracta d’un acte alliberador que fas perquè decideixes deixar de patir, donar-te una nova oportunitat de seguir endavant, creixent, descobrint i construint un futur. Només d’aquesta manera pots aconseguir ser feliç de veritat.

 

El ressentiment i el rancor alimenten la venjança, les ganes de fer mal i només desperten emocions negatives com la ràbia o la ira que, a la llarga, poden enquistar-se. Això et pot suposar un vertader obstacle per a seguir avançant, la qual cosa t’acaba afectant de manera negativa a tu mateix/xa.

 

Perdonar significa aprendre a passar pàgina, oblidar-se de la venjança i ser responsables de la nostra felicitat sense posar-la en mans d’una altra persona.

 

Sí, ja sé que perdonar resulta difícil, però si ho decideixes fer i et proposes deixar enrere el rancor, segurament et sentiràs molt millor.

Tot i això, tu tries si vols passar pàgina!

 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.