Poques coses queden al món que siguin gratis i produeixin benestar. El somriure precisament n’és una i a damunt té múltiples beneficis positius.

 

 

BENEFICIS

 

  • Somriure millora l’estat d’ànim, ja que el cervell interpreta aquest senyal com que estàs content/ta i allibera substàncies que contribueixen que et sentis més feliç. Pots fer-ne la prova: el  dia que sentis una mica de tristesa intenta somriure un poc i veuràs com començaràs a sentir-te millor.

 

 

 

  • Somriure millora les relacions socials perquè provoca emocions positives en els altres i  quan somrius envies senyals al teu entorn que ets una persona social, amable, propera i en la qual es pot confiar. A més, la rialla és contagiosa i anima a sumar-se a les sensacions positives. Un estudi de la Universitat de Harvard demostrà que quan algú està content la gent del seu voltant té un 25% més de probabilitats de posar-se contenta també.

 

 

  • Somriure millora la salut: 
  1. Somriure  allibera endorfines, serotonina i d’altres analgèsics naturals. Alhora fa davallar els nivells de les hormones relacionades amb l’estrès, la qual cosa ajuda a sentir-nos més relaxats/ades i a dormir millor.
  2. Riure expandeix els pulmons, relaxa i estira els músculs i ajuda que les cèl·lules reposin oxigen.
  3. Somriure disminueix la taxa cardíaca i la pressió arterial.

 

Bé, aquest només és un petit recull dels beneficis que s’extreuen de somriure.

 

Realment no sabem si el somriure allarga la vida, tot i que alguns estudis hi apunten, però el que està clar és que és un reflex extern d’una actitud d’afrontament positiu que sí que pot tenir un impacte directe en el nostre benestar i la nostra qualitat de vida.

 

 

Així que… a somriure un poquet més!

Tu et sentiràs millor i contribuiràs també que el teu entorn sigui una mica més feliç i optimista!

 

 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.