Sempre he pensat que hi ha dues dates clau al calendari que serveixen per a marcar-se nous reptes: una és just a principis d’any i, l’altra, al mes de setembre.

 

 

I és que, coincidint amb l’inici del nou curs acadèmic i el retorn de les vacances (per a aquelles persones afortunades n’hagin tingut), comencen a traçar-se plans i objectius de petits canvis que volem introduir a les nostres vides, la qual cosa està molt bé perquè és una manera d’avaluar a quin punt ens trobam i fins on ens agradaria arribar.

 

 

A la vegada, projectar cap endavant i anar aconseguint superar petits reptes és una manera d’automotivar-se i de cuidar la nostra autoestima.

 

 

Malgrat tot, cal recordar que és important que, quan tracis un pla d’acció, t’adonis que els grans reptes sempre es componen alhora de petits reptes. Anar-los superant a poc a poc i sense rendir-se és el camí més efectiu per a aconseguir tot allò que et proposis.

 


 

Organitzar-se en el dia a dia també és una peça fonamental en aquesta aventura. Així, per a quan t’hagis de posar a fer les teves tasques diàries, pot ajudar-te que:

 

  • Et marquis una llista de tasques i prioritats i les duguis a terme una a una de forma successiva. Intentar fer-les tot de cop o anar saltant d’una tasca a una altra, a més d’atabalar-te i fer-te tenir el cervell en dispersió, farà que la teva despesa d’energia mental sigui molt major. 

 

 

  • Evitis les distraccions: el telèfon mòbil, la consulta dels correus electrònics, les interrupcions… Dificulten la teva capacitat de concentració. Marcar-se un horari i seguir-lo estrictament és una bona alternativa.

 

  • Et marquis temps de descans, la qual cosa ajuda a oxigenar-te i a no saturar-te.

 

  • Intentis agrupar aquelles tasques que siguin similars.

 

  • Si detectes que has quedat “embossat” o “embossada” en alguna cosa, et donis un descans i tornis a intentar-ho després d’una pausa. Demanar l’opinió a una altra persona a vegades també pot ajudar a valorar altres punts de vista i a reprendre l’activitat amb un aire renovat.

 

 

  • I, una vegada que acabis una feina o aconsegueixis finalitzar una etapa que t’apropa a la teva gran meta, et recompensis i et premiïs fent alguna coseta que t’agradi molt.

 

 

Esforç, constància, confiança i passió en allò que fas són ingredients essencials per a avançar amb pas ferm per la vida!

 

 

I ara… a traçar plans i a aconseguir tot allò que et proposis!!!

 

Bon inici de curs acadèmic per a tothom!

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.