Darrerament el “mindfulness” pareix estar de moda però, què és realment?

 

El mindfulness, també anomenat atenció plena, és la concentració de l’atenció en el moment present, tractant de prendre consciència de la realitat que ens envolta experimentant profundament cada detall a nivell sensitiu.

Està basat en una tècnica de la meditació budista i pot servir d’ajuda per reduir la simptomatologia relacionada amb l’ansietat i la depressió.

 

 

Però el mindfulness no és l’única estratègia per a relaxar-se. Així, existeixen altres tipus de…

 

Tècniques factibles per a saber controlar el teu cos i la teva ment

A continuació t’exposam algunes com:

 

  • Respiració abdominal o diafragmàtica: L’objectiu d’aquesta tècnica és aprendre a prestar atenció a la teva respiració i entrenar-te per arribar a respirar de manera òptima, fent que l’abdomen tengui més protagonisme que el pit.

 

ARVE Error: Invalid URL https://www.youtube.com/watch?v=bO_oXpUf3rM in url

 

  • Meditació: Hi ha moltes maneres de realitzar meditació, però per aprendre a meditar normalment es necessita un temps d’entrenament i una persona que ens faci de guia. Aquesta pràctica habitualment consisteix a asseure’t, dirigir l’atenció a la respiració i recitar mentalment frases (o “mantres”) com “em relaxo”, “em sent bé”…

 

 

  • Imaginació guiada. A aquesta tècnica la teva atenció es dirigirà cap a un escenari imaginat que et transmeti pau i calma. Amb els ulls tancats, imagina un entorn natural que t’ajudi a estar relaxat/da, mentre respires profundament.

 

 

  • Relaxació muscular progressiva de Jacobson. Consisteix en anar relaxant els grups musculars de manera progressiva, com si d’un recorregut de tren imaginari pel teu cos es tractès. És un exercici per a reduir la ansietat. A més, requerirà més temps que les altres ja que t’has d’assegurar que ningú et pot molestar.

 

 

Bé, aquestes són algunes de les tècniques més conegudes. Hi ha variants i moltes maneres de dur-les a terme. Potser més endavant dedicarem algun post a alguna de les estratègies esmentades per poder-la treballar més profundament.

 

Post redactat en col·laboració amb Carla Gonzalo

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.