El 25N és el Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones i des de Palmajove hem programat un seguit d’accions per a sensibilitzar en la necessitat d’eradicar aquesta xacra social.

La creació d’un espai d’autoconsulta 25N per a les persones que venguin a visitar-nos presencialment al Palmajove, el recull de les activitats que es duran a terme a diferents entitats i des de diferents institucions en el marc d’aquesta data i la seva difusió per les xarxes socials, la realització d’un taller sobre la prevenció de la ciberviolència de gènere dirigit al jovent i també l’elaboració d’aquest post són algunes de les iniciatives que posam en marxa per a sumar-nos a la lluita contra les violències masclistes en aquest 2021.

Però, t’has demanat mai per què es va triar precisament el 25N com el Dia contra la Violència cap a les Dones?

Doncs avui t’ho contam de manera resumida…

L’ONU declarà el 25 de novembre com el Dia internacional en contra de la Violència cap a les Dones el 17 de desembre de 1999, en memòria de les germanes Mirabal, tres activistes dels drets de les dones que després d’anys de lluita feminista foren assassinades el 25 de novembre de 1960 a la República Dominicana per ordre del dictador Rafael Trujillo.

Segons explica l’Organització de les Nacions Unides, els orígens d’aquest dia es remunten al 1981, quan militants i activistes a favor dels drets de la dona llançaven les protestes contra la violència de gènere, per a honorar les germanes Mirabal. Malgrat això, no fou fins a l’any 2000 que per primera vegada es commemorà de manera oficial el 25N.

Des de llavors i de manera anual, el 25N suposa una data per a visibilitzar les desigualtats i les violències que les dones pateixen al món pel simple fet de ser dones, i que les afecten a molts d’àmbits: físic, sexual, psicològic, econòmic…

Atès que d’altres anys des d’aquest blog hem elaborat diversos materials relacionats amb aquesta temàtica, us convidam a fer-ne una revisió per si és del vostre interès ( El control no és amor, Aprendre a estimar bé, Amor sa i en llibertat, Recursos per a treballar la prevenció de la violència cap a les dones, Recomanacions per a identificar la ciberviolència de gènere).

Des de Palmajove reivindicam un món igualitari i ens unim a totes les iniciatives que lluiten contra les violències masclistes.

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.