Pots parlar obertament sobre sexe amb la teva parella? Qualque vegada has sentit que les relacions sexuals amb parella ja no són el que eren? Creus que no hi ha suficient passió en la teva relació? 

En qualsevol relació la comunicació és fonamental per a establir una connexió sòlida, i això és especialment necessari en l’àmbit sexual. És essencial parlar obertament amb la teva parella sobre els teus desitjos, fantasies, límits i necessitats sexuals. La comunicació sincera i sense tabús crea un ambient de confiança i respecte, on tots dos us podeu sentir còmodes compartint els vostres pensaments i les vostres emocions. A continuació oferirem alguns consells clau per a fomentar una comunicació efectiva en la intimitat. 

Per a començar és essencial l’escolta activa, la qual implica atenció plena a la teva parella, tant a les seves paraules com al seu llenguatge corporal. Demostra interès genuí a escoltar i evita interrompre. Si atens les necessitats i els desitjos de la teva parella enfortiràs la comunicació i construiràs una relació més sòlida. 

D’altra banda, cal tenir en compte que cada persona té els seus propis desitjos i preferències sexuals. Aquí entra en l’equació la negociació sexual, que implica discutir i trobar un equilibri entre les necessitats i els desitjos dels membres de la parella. Pren-te el temps necessari per a explorar i comprendre les fantasies i els límits de cadascun, i per a junts trobar solucions creatives i satisfactòries. 

Perquè aquesta tasca sigui més senzilla et deix un parell de tips: 

● Intentar expressar els teus desitjos i les teves necessitats sexuals de manera assertiva és clau per a una comunicació efectiva. 

● Evita l’agressivitat o la passivitat i utilitza “jo” en lloc de “tu” per a expressar com et sents. 

●  Practica l’empatia en tractar de comprendre els sentiments i les perspectives de la teva parella. 

Recorda que establir límits clars i respectar el consentiment de la teva parella és fonamental en qualsevol activitat sexual. Assegura’t que tots dos comprengueu els límits establerts i hi estigueu d’acord. Recorda que el consentiment ha de ser mutu, lliurement donat i reversible en tot moment. 

Hi haurà moments en què els conflictes podran sorgir. Aprèn a abordar els desacords de manera respectuosa i constructiva. Escolta les preocupacions de la teva parella, cerca solucions mútuament beneficioses i evita el ressentiment o la manipulació emocional. 

Per a acabar, és important que mantenguis la ment oberta i disposada a experimentar noves experiències sexuals al costat de la teva parella. L’exploració i l’experimentació poden ajudar a mantenir viva la intimitat i la passió en la relació. 

Recorda que la comunicació i la negociació en les relacions sexuals són un procés continu i també és necessari comunicar-se durant la relació sexual, no només abans o després. A mesura que la relació evoluciona poden canviar les necessitats i els desitjos de cadascun; per aquesta raó és fonamental continuar parlant de manera oberta i honesta. 

No dubtis a contactar amb el Sexconsulta si necessites qualsevol informació addicional o assessorament professional! 

Recorda que tenir una comunicació efectiva en l’àmbit sexual pot millorar significativament la teva relació i el teu benestar emocional! 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.