1. El fet d’estimar-nos més i millor és a les nostres mans, no en les dels altres. Tot és al cap, i nosaltres som els que hem d’intentar canviar el nostre autoconcepte.

2. Accepta’t tal com ets, amb les teves qualitats i els teus defectes. Tots i totes tenim defectes; ningú és perfecte ni pretén ser-ho.

consejos

3. Desenvolupa el sentit de l’humor; no donis tanta d’importància a les coses que no en tenen ni als possibles comentaris dels altres. Segurament en la majoria d’ocasions ens feim muntanyes innecessàriament; la gent no està sempre pendent del que feim o deim; tot és a la nostra imaginació.

4. Presta’t més atenció; dedica temps a fer el que et faci feliç i et satisfaci.

5. No temis les responsabilitats o prendre decisions; si alguna cosa surt malament aprèn dels teus errors i tingues coratge per a tornar a intentar-ho. Ningú es troba lliure d’equivocar-se en aquesta vida i de vegades s’ha de veure la cara positiva dels fracassos; pensa que, encara que es tanquin algunes portes, després se n’obriran d’altres que poden ser fins i tot millors.

6. Si una relació personal no acaba de funcionar, no pensis mai que la culpa és només teva; entre dues persones, ambdues parts són responsables del seu comportament.

7. Premia’t pels teus èxits, encara que aquests siguin petits o poc importants; així et sentiràs millor.

foto

8. Simplifica la teva vida i adreça’t cap a objectius realment valuosos per a tu, dedicant-t’hi intensament, sense por.

9. No idealitzis els altres.

10. No cerquis l’aprovació dels altres.

11. Aprèn dels errors.

12. Practica nous comportaments.

13. Dóna’t permís.

14. Gaudeix del present.

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.