Deixar de pensar és del tot impossible .Les persones en tot el que feim, en cada moment de la nostra vida pensam i avaluam constantment el que sentim, veim i feim, i el que passa al nostre voltant.

Ës com tenir un pilot automàtic posat al nostre cervell, el que fa que la nostra ment estigui fent feina tot el sant dia.

happy pills

Així que no funciona la famosa frase “Tu el que has de fer és no pensar-hi més, en això”, ja que sens dubte és una petició impossible que farà que l’altra persona se senti frustrada per no poder aconseguir-ho.

El lligam amb l’autoestima és enorme, ja que pensam com sentim i sentim com pensam. En definitiva: SOM EL QUE PENSAM.

Això vol dir que si de forma habitual realitz una avaluació negativa del que faig, veig i em passa, aquesta negativitat farà minvar la meva autoestima i augmentarà la meva inseguretat i em farà sentir feble i vulnerable.

En canvi, imagina’t per un moment que en comptes de “matxacar-te” i avaluar en negatiu ho fas en positiu. Et dónes ditades de mel com deim en mallorquí, i et reconeixes cada vegada que fas coses o penses coses positives sobre les teves capacitats i potencials. No penses que la cosa canviaria??? Creus que et sentiries millor?. Sí, has encertat! Tendries major benestar! Augmentaries la teva autoestima.

Si et demanes com aconseguir-ho, ara mateix en parlarem.

Et suggeresc un exercici que és innocu quant a efectes secundaris i que si l’apliques t’ajudarà a sentir-te millor.

Es tracta de VITAMINAR-TE.

I això què és?

Es tracta que cada vegada que facis una cosa que no sigui especial, és a dir, del teu dia a dia quotidià, et donis una vitamina: dir-te alguna cosa positiva a tu mateix/xa.

Per exemple:

  • Arribes a casa cansat/ada després d’un dia estressant i fas el sopar. Quan t’asseus a taula i et disposes a pegar la primera cullerada l’assaboreixes i et dius: “mmmmmm, que m’ha sortit de bo, és que som el/la millor!”.
  • Et mires davant el mirall el matí després d’haver-te netejat i abans d’anar-te’n et dius: “Guapo/pa, fes que avui sigui un gran dia!”

I així et vitamines prenent unes quantes vitamines al dia.

vitamines

Indicacions: totes les persones ens hauríem de vitaminar durant tota la nostra vida. No importa no haver-se vitaminat mai: se’n pot aprendre en qualsevol moment que vulguem.

Dosificació: pots prendre les que vulguis. Com més en prens més bé et sents!.

Beneficis? Benestar en general: molta satisfacció, confiança , autoestima, seguretat, sentit de l’humor, coratge, molt bon rotllo i un llarg etcètera de sensacions positives.

Contraindicacions? No en té, només que si no en prens et faltaran i et sentiràs en baixa forma.

Interacció amb altres medicaments: no alteren l’eficàcia de cap altra medicació.

ET GARANTESC L’ÈXIT EN LA TEVA QUALITAT DE VIDA SI EN PRENS

Important: si no estàs habituat/ada a prendre vitamines pot ser que al principi se’t faci estrany i et sentis un poc absurd/da quan en prens.
T’anim que tenguis prou sentit de l’humor com per seguir el joc i continuar endavant perquè només així en veuràs els resultats.

 

I ja m’ho contaràs…

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.