Estam immersos en un moment de crisi, en què cada dia, si feim cas al que ens diuen els mitjans de comunicació, sembla que el món s’acaba!

altruisme

Quina és la nostra reacció?

La reacció més habitual a la intoxicació de notícies preocupants des que ens aixecam fins que ens n’anam al llit són emocions totalment negatives: tristesa, queixa, crispació, indefensió, angoixa, desesperança…

Quina actitud estam adoptant?

La tendència més general és que cadascú tira pel seu costat, és a dir, que la lluita contra la crisi ha començat a fer-se des d’un punt de vista individual, tots sols i en silenci. Sens dubte és el primer punt de partida: prendre consciència que la crisi és cosa de tots i que no l’eliminarem (TANT DE BO!) però almanco si la plantejam junts la podrem viure d’una altra manera més constructiva.

És el moment de les iniciatives altruistes, de ser humans, de la recuperació de valors i vivències que hem desatès… De reinventar-se. Si cadascú afronta la crisi i va en la seva pròpia barca i “a la seva bolla” no funciona; en canvi, si anam tots en la mateixa direcció, lluitant pel mateix objectiu: el benestar. Junts que sí podrem construir en comptes de destruir. Tímidament apareixen iniciatives altruistes de persones que ACTUEN positivament lluitant per tenir un món millor.

Comencen a sorgir tímidament grups de persones que sí que volen anar en el mateix vaixell i que d’una forma espontània i sempre per responsabilitat amb el que està passant volen aportar el seu granet d’arena. És ara quan s’estan posant en marxa iniciatives socials precioses per a ajudar a estirar la càrrega entre tots. Aquesta gent anònima sí que és un exemple a seguir: són els vertaders herois d’aquesta història contra la queixa i l’individualisme de molts altres.

Es mouen amb la creença, totalment certa, de l’empatia: “avui li ha tocat a ell/ella, però demà podria ser jo”. Aleshores actuu i em sent obligat a fer-ho per a tractar als altres així com m’agradaria que em tractassin a mi.

A pesar de tot: cada dia succeeixen notícies positives

Costa trobar-ne perquè els mitjans no les tenen en compte però sí que s’esdevenen. Aquestes tansols són una petita mostra de les moltes que he trobat:

Raons per creure en un món millor

Cadena de favors

Webs positius

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.