Si ets dels que estan fins als… del comportament i l’actitud de persones tòxiques que tens al teu voltant, aquest post t’interessarà.

Sí, cada dia et proposes contenir-te i aguantar, però la situació realment et supera i penses: què es pot fer?.

toxic

Aquí tens algunes idees: Com intentar sobreviure-hi?

1. Relaciona’t només en el que sigui estrictament necessari amb aquestes persones. És dur, però la toxicitat es contagia. Això significa que estar envoltat de persones tòxiques molta estona pot tenir un cost molt alt per a la nostra salut i la paciència.

2. No esperis que canviïn. Deixa de somiar truites!. Es tracta de persones que pensen tenir la veritat absoluta i el que esperen és precisament que canviïn els altres. Aleshores, mentre tu esperes que canviïn, esperen el teu canvi… La vida passa i és probable que et sentis frustrat esperant allò inesperable.

toxic 2

3. Pensa en positiu. Estira les teves competències, les habilitats i les fortaleses perquè no t’arribi a dins la toxicitat i t’afecti. Tu vals molt i t’estimes.

4. Posa límits. No tot val; si sents que et tracten malament, expressa-ho i no t’ho guardis. Això sí, d’una forma adequada sempre i des del respecte a tu mateixa i a l’altra persona.

Frases suggerides:

No m’agrada el que em dius, com em tractes…”
“No hi estic d’acord, jo pens que…”
“M’agradaria que no…”

5. En calent no. Si es produeix una discussió acalorada, o estam prou enfadats, és millor deixar reposar les nostres emocions i parlar-ne si es pot en fred. És a dir, quan la cosa està reposada. Així la conversa pot ser molt més productiva i evitam dir coses que no sentim ni pensam i que poden fer mal a l’altra persona. Recorda la paraula RESPECTE per a dir el que pensam.

I tu, com sobrevius a la toxicitat???
Si se t’ocorren altres idees, seria genial que les compartissis amb nosaltres i així engrandiríem la llista, alhora que ajudam més persones.

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.