És possible que t’hagis estranyat quan has llegit el títol d’aquest post i hagis dit: “Seducció i autoestima???”. I sí, l’has llegit bé.

seducció 1

Entenem la seducció com una forma de comunicació, de connectar emocionalment amb l’altre; també de sentir-se a gust amb les persones que elegim del nostre voltant i que alhora ens elegeixen.

I, si ens fa sentir bé que ens vegin amb bons ulls, la pujada d’autoestima que ens ve després és un regal de la vida.

Sens dubte la seducció, especialment la pròpia, és un art més que recomanable.

Qué és la seducció? Característiques

1. Comunicació: Seduir és expressar: triam la persona que ens interessa i li enviam senyals perquè entengui que hi estam interessats. Aquests senyals poden ser paraules o gests del nostre cos, el que anomenam llenguatge corporal, que forma aproximadament un 65% de la comunicació:

– una mirada
– l’expansió del nostre cos
– el maneig de les mans i els braços
– un somriure
– el to de veu
– i un llarg etcètera

2. Finalitat no sexual: entenem la seducció com a comunicació en què de forma explícita l’objectiu no és l’eròtica sinó l’expressió, de manera que podem ser seduïts per persones sense que, a aquestes, se’ls passi pel cap –ni a nosaltres– cap aproximació sexual. Ens podem sentir atrets per una veu, una forma de parlar, un plat de cuina, una olor, un sabor… I també per objectes: un quadre, unes sabates, una joia, un cotxe…

3. Ni un lloc ni una edat òptima: no s’ha de sortir a la nit necessàriament per a poder seduir; podem seduir i ser seduïts a qualsevol hora i moment del dia: fent la compra a la botiga, al carrer, a l’escola, fent un curs, fent coa… Igualment qualsevol edat és bona perquè sempre tindrem coses per a contar i ganes de compartir-les amb les persones que seleccionem.

4. Una actitud positiva: l’actitud que tenim envers la vida i nosaltres pot ser d’allò més seductor o, al contrari, antiseductor. El que és clar és que les persones que s’estimen a si mateixes es respecten, són educades i tenen ganes de viure. Destil•len totes aquestes emocions i sensacions als altres, i precisament és aquesta actitud la que les converteix en persones altament seductores.

5. Cost zero: Si et guanya la vergonya a seduir, has de saber que, si goses fer-ho, no hi perds res i que, en canvi, pots guanyar-hi molt si et tires a la piscina. Sempre tenim el no. Com a bons jugadors, fins i tot si no som els elegits (tolerància a la frustració), sabem que no passa res, ja que sabem que amb la nostra actitud ho tornarem a intentar amb una altra persona i en una situació en què sí encaixarem.

seducció 2

Què no és la seducció?

1. Un joc de bellesa: no sedueixen els guapos; sedueixen les persones guapes per la seva actitud en veure’s a si mateixes i el món que les envolta.

2. Una forma d’aconseguir un encontre sexual: tot i que en algunes ocasions la seducció pot acabar en un encontre eròtic, no és la finalitat.

3. Una manipulació: la seducció positiva és la sincera, la bona; no engana ni manipula l’altre sinó que ambdues persones es beneficien mútuament del contacte mutu. Hi ha reciprocitat.

seducció 3

CONSELLS SEDUCTORS

1. Sigues tu mateix@ , la millor versió

2. Millora els teus punts febles

3. Treu partit als teus punts forts

4. Cuida la teva autoestima

5. Respecta els altres i tracta’ls com t’agradaria que ho fessin amb tu

6. Sigues educat i cortès

7. Sedueix-te a tu mateix abans que a la resta; tu ets la prioritat

8. Fes el que t’agrada

9. Envolta’t de persones que valguin la pena

10. Estigues obert a conèixer i seduir noves persones i a viure experiències que et faran créixer com a persona

11. Cuida el teu aspecte físic, no t’abandonis

12. Somriu més, és gratis, i té molts de beneficis

13. Optimitza el teu sentit de l’humor i sigues capaç de riure’t de tu mateix.

14. Cerca el teu públic i sedueix-NOS

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.