Ansietat i exàmens?

Juny és temps d’exàmens. Ja finalitzant el curs acadèmic , la calor ens recorda que ja ha arribat l’estiu i fa oloreta de:  vacances, platja, piscina, berbenes, concerts, amics, viatges…  i sabem que ens ho jugam tot per tenir un estiu com a reis o patir-lo estudiant.

Alguns consells per a triomfar en els exàmens:

1.estudiar, estudiar i estudiar
No hi ha cap  més secret,  com més estudiïs o hagis estudiat més possibilitats tendràs d’ aprovar i/o treure bona nota.

2. Que la sort t’acompanyi
Però no  esperis que determini el teu resultat, hauràs d’esforçar-te. Deixa que la sort es complementi amb que has estudiat i veuràs quina parella més “resultona” 😉

3. Expectatives realistes
Tot el que no has fet en un any és del tot impossible que ho assimilis en un parell de dies, per tant fes només el que pensis que realment sí pots aconseguir, com deim en mallorquí “val més poc i bo que molt i malament”.

 

aprendre

4. No a les presses
Si ho deixes pel darrer moment tendràs una pila d’apunts per estudiar, llibres que llegir, treballs per entregar, dates d’exemens que es solapen en el temps bufff… és possible que sentis que ho vols fer i tens motivació però no arribes, i que estàs esgotat i que te bloquejes per què de tant que tens per a fer, no saps  per on tirar  i és quan te diuen “ no dejes para mañana lo que puedas hacer hoy” i fa mal!

5. Bona organització
Planifica, tingues un bons hàbits d’estudi: aquests hàbits són fonamentals no només per aprovar, sinó per assimilar els continguts, entendre’ls i te donaran un plus de seguretat en els teus coneixements.

6. Cuida’t
Menja bé i dorm un mínim d’hores que permetin que el teu cos descansi: Mens sana in corpore sano!

7. Respira bé
Respira bé i si penses que no en saps, t’anim a que aprenguis a ben- respirar, val molt la pena. Pot ser de gran ajut per davallar el grau d’angoixa i gestionar millor els nervis.

 

 

 

 

images (7)

 

 

8. Mini espais per motivar-te
Entre un examen i altre, intenta distreure’t per desconnectar, t’ajudarà a agafar oxígen per preparar el següent examen amb més força si cal.

9. Autoestima’t
Tingues fe i confiança en les teves fortaleses, capacitats i possibilitats que tens després d’haver-te preparat. Frases positives t’ajudaran:  Sí puc aconseguir-ho!. Val la pena! Ara recolliràs el que has sembrat!

10. En haver-ne sortit: fes-te un bon regal!
Ja està, t’has deixat la pell i tens la consciència ben tranquil.la. Els exàmens estan per a corregir i ja no depen de tu. Ha arribat el teu moment: preparat un bon autoregal per què tu si t’ho mereixes!.

* el regal no cal que sigui material, pot ser realitzar alguna activitat indivudual o compartida que ens agradi per poder gaudir del nostre moment: un bon menjar, una excursió, un cinema…

Us desitjo el millor a tots els que esteu estudiant o us examineu 🙂 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.