La presentació personal. Consells pràctics.
Seguint amb el post anterior de la presentació personal, avui vull dedicar l’espai del blog d’autoestima a donar alguns consells pràctics per a presentar-nos amb èxit.
Alguns suggeriments:
– Respirar profundament just abans d’iniciar la presentació ja que és una forma de relaxar el nostre cos i també la nostra ment.
– Preparar una mica què volem dir i estructurar la nostra intervenció (l’art de la improvisació només el poden utilitzar els extremadament hàbils).
– Mantenir el contacte visual correcte dirigint la nostra mirada cap els ulls de les persones amb qui ens comunicam (és senyal de seguretat, iniciativa i sociabilitat).
– Mostrar un somriure natural (no forçat).
– Contestar a allò que se’ns demana i xerrar de la nostra vida privada només quan se’ns demani sobre això. Evitar els monosíl·labs o les respostes extremadament llargues.
– Assentir o negar quan sigui necessari. És una mostra d’interès i atenció al que ens diuen.
– Mostrar sinceritat i senzillesa, sense usar paraules recercades i utilitzant el nostre vocabulari habitual però adaptant-nos a les demandes de la situació (evitant confiances inicials; ja hi haurà temps per això).
– Deixar espai perquè els altres també puguin xerrar i opinar sobre les coses que deim.
– No pensar que hem de caure bé a tothom. És important tenir en compte que a qualsevol àmbit de la nostra vida sempre estam exposats que altres persones facin valoracions negatives sobre nosaltres independentment del que facem, diguem o com ens comportem.
Altres qüestions a tenir en compte:
Bé, ja hem passat aquest moment presentació i… ara què?
Potser sents que t’has tret un pes de damunt però comencen a assaltar-te dubtes com: Ho hauré fet bé? S’haurà notat que la veu em tremolava?…
Arribats a aquest punt és molt important no perdre de vista les següents recomanacions:
- Evitar autocastigar-se pensant que podríem haver dit tal i tal cosa. Potser no era tan necessari aportar la informació de la qual penses que t’has oblidat.
- Intentar no deixar-se dur pels pensaments negatius ni per les inseguretats.
- No obsessionar-se pel que hauran pensat de tu perquè tanmateix el pensament dels altres no el podem controlar i donar-hi voltes implica un gran desgast d’energia completament innecessari.
- No magnifiquis els petits incidents i no perdis mai el sentit de l’humor. Recorda que de totes les experiències sempre en podem treure un aprenentatge. Pot ser que alguna cosa hagi sortit malament però el més segur és que l’experiència no hagi estat tan catastròfica com tu imagines.
Finalment i a mode de conclusió, pensa que realment tot es resumeix en una actitud positiva i de confiança en tu mateix. Un “jo puc”, “ho superaré”, “confiï en mi mateix” són darrere de poder presentar-nos amb èxit davant els altres.
Coneix els teus punts forts i els febles… Si tu et coneixes bé, si et sents bé amb tu mateix, tot és molt més fàcil.
Et pots sentir orgullós i orgullosa de ser qui ets perquè ets una persona única!
Aquesta és la millor targeta de presentació que pots tenir perquè simplement…