Benvolguts/udes lectors/res d’aquest blog.

Tal com us vaig indicar en el darrer post Millorant les nostres relacions de parella. I part  avui compartesc la que seria la segona part, amb la intenció que tots aprenguem  a relacionar-nos millor en les nostres relacions compartides.

 

  1. Demanar disculpes si ens hem passat: Prendre consciència de quan no ens hem portat bé amb la nostra parella, o hem pogut ferir-la amb alguna acció nostra i disculpar-nos parlant del que ha succeït NO és signe de debilitat sinó que ens humanitza i ens converteix en millors persones.
  2. Apostar per una comunicació positiva: siguem breus, específics quan ens comuniquem (anar al gra en comptes d’enrotllar-nos), intentant no emetre judicis de valor; ser tan flexibles com puguem, positius i com a mínim escoltem sense interrompre el que ens diu la nostra parella.
M’agradaria fer una petit “aclariment” que fa referència a la sinceritat: ser absolutamente sincers amb la nostra parella no té perquè ser desagradable.Per això és del tot important com deim les coses i que tingui un sentit.

 

pareja
7.  No caure en la rutina: tenir parella no és l’objectiu, sinó cuidar i mantenir viva la relació. Aleshores, un dels pitjors enemics de les relacions és caure en la rutina. Que cada dia sigui exactament igual pot connectar directament amb una pèrdua de l’espira en les relacions que fins aleshores han estat estables en el temps.

Es pot resoldre?. Sí,  prenent consciència del corc que representa aquesta rutina instaurada en la relació, i introduir-hi canvis a curt termini. Jugar a tornar a seduir la nostra parella, atrevir-nos, fer coses diferents… sembrar l’acció per a mantenir l’espira. No és necessària una inversió econòmica important, sinó un canvi d’actitud.

 

 relaciones de pareja

                 8.  Aconseguir l’equilibri entre NOSALTRES i la resta: tenir parella és sumar, no restar. Com? Compartint el temps lliure amb la nostra parella però també cultivant espais personals nostres.

Em referesc a dedicar temps a la nostra relació, sense deixar de banda altres relacions personals que ja teníem abans de començar la relació de parella o que apareixen en el moment actual: família, amics, hobbies… que també ens enriqueixen, oxigenen i són tan importants per al nostre benestar.

L’exclusivitat de relacionar-nos al 100% amb la parella i deixar de banda altres relacions pot asfixiar la relació o convertir-la en una relació tòxica (dependència emocional).

Apostem per relacions sanes i nutritives que ens enriqueixin.

 

Lectura relacionada: Mites sobre l’amor 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.