Millorant les nostres relacions de parella. I part
Avui abordarem en aquest blog el món apassionant de les relacions de parella.
Partim de la base que cadascú de nosaltres individualment, com a éssers especials i autèntics que som, sofrim oscil·lacions i canvis al llarg de la nostra vida.
Si hi sumam el fet de compartir el nostre dia a dia acompanyats amb una altra persona igual de canviant que nosaltres, pot ser, sens dubte, tota una aventura; en positiu i en negatiu.
Sense ànim de voler simplificar les relacions de parella, m’agradaria compartir amb vosaltres aquest modest manual, en el qual he elaborat una llista dels “ingredients” que sí que podem aplicar a la nostra relació amb la finalitat de millorar la comunicació i la satisfacció.
A veure què us semblen.
Manual de bones pràctiques per a millorar les nostres relacions de parella
- No donar per suposat. Comunicar, comunicar i més comunicar… Quantes discussions absurdes devem haver tingut pel simple fet de “jo pensava que…”? Aleshores, en comptes de suposar, demana sempre abans: no falla i evita malentesos.
- Prohibit intentar canviar la parella. La família no s’elegeix, la parella sí. Això significa que has elegit de forma voluntària amb qui vols compartir el teu projecte. I per tant l’acceptes i respectes en la seva forma de ser, que és, curiosament, la que t’ha enamorat. Es tracta que ni tu intentes canviar la parella ni la teva parella a tu. Respecte i tolerància per damunt de tot.
- Expressar sentiments positius. Compartir mostres de tendresa i afecte amb la nostra parella és perfecte per a reafirmar el nostre vincle. Abraçades improvisades, besades, carícies, agafar-se de la mà… Contacte físic sense tenir com a finalitat un encontre sexual… Simplement ESSER-HI i dedicar aquest moment a la nostra parella.
- Aprendre a expressar sentiments negatius d’una forma correcta. No silenciar el que ens molesta, fa mal o no ens agrada d’accions que hagi fet la nostra parella. Sempre des d’una forma correcta: sense humiliar, ni desqualificar… Tenir clar que, si ho deim, no és per a castigar l’altre, sinó precisament per a esmenar aquesta situació, aprendre i millorar la nostra relació.
expressions com: “ mai” “sempre” no permeten flexibilitat i la persona es pot sentir jutjada i atacada
sugerim canviar-les per: “en ocasions” “la majoria de vegades…” “algunes vegades”
To be continued…
Millorant les nostres relacions de parella. II part
No tinc parella ara mateix, però si hi ha una persona que m’agrada. Magrada molt per com és, y no vull canviar com és. Estic intentant acceptar-ho tal qual, tot i que he de dir que m’he desforçar sempre, i molt, perque mai havía tingut en compte aquest aspecte en parella. Quin és el límit? quan dius “Aprendre a expressar sentiments negatius d’una forma correcta”
Gràcies
Hola Cristina i moltes gràcies per la teva aportació.
En l’ingredient “d’aprendre a expressar sentiments negatius” faig referència als petits grans detalls de les accions dels altres amb nosaltres.
Un exemple que se m’ocorre ara: si la parella te parla malament en alguna ocasió per què està nerviós/a el fet d’animar a dir-li en directe si pots, que no t’agrada que te cridi i que li demanes que quan s’adreci a tu i està nerviós/osa ho faci d’una altra manera.Així te respectes a tu mateixa no permetent acceptar que te parlin malament i alhora li facilites una millora a la teva parella en benefici individual i mutu per a la relació.
El límit el posam nosaltres en funció del que pensam que mereixem. Si ens estimam volem només relacions nutritives que ens aportin coses bones.
També feia referència a no permetre ni acceptar xautoestima, que ens tractin malament o no ens cuidin prou (igual que nosaltres cuidam a la nostra parella).
No sé si he donat resposta al que demanaves.
En tot cas, qued a la teva disposició per parlar-ne o si vols detallar millor el teu cas, i així poder-te donar una resposta més ajustada.
Em trobaràs al sexconsulta@palma.es i/o 971 72 55 01
Salutacions