Avui abordarem en aquest blog el món apassionant de les relacions de parella.

Partim de la base que cadascú de nosaltres individualment, com a éssers especials i autèntics que som, sofrim oscil·lacions i canvis al llarg de la nostra vida.

Si hi sumam el fet de compartir el nostre dia a dia acompanyats amb una altra persona igual de canviant que nosaltres, pot ser, sens dubte, tota una aventura; en positiu i en negatiu.

problemas-pareja-1

Sense ànim de voler simplificar les relacions de parella, m’agradaria compartir amb vosaltres aquest modest manual, en el qual he elaborat una llista dels “ingredients” que sí que podem aplicar a la nostra relació amb la finalitat de millorar la comunicació i la satisfacció.

A veure què us semblen.

Manual de bones pràctiques per a millorar les nostres relacions de parella

  1. No donar per suposat. Comunicar, comunicar i més comunicar… Quantes discussions absurdes devem haver tingut pel simple fet de “jo pensava que…”? Aleshores, en comptes de suposar, demana sempre abans: no falla i evita malentesos.
  2. Prohibit intentar canviar la parella. La família no s’elegeix, la parella sí. Això significa que has elegit de forma voluntària amb qui vols compartir el teu projecte. I per tant l’acceptes i respectes en la seva forma de ser, que és, curiosament, la que t’ha enamorat. Es tracta que ni tu intentes canviar la parella ni la teva parella a tu. Respecte i tolerància per damunt de tot.

 

problemas-pareja-3

 

  1. Expressar sentiments positius. Compartir mostres de tendresa i afecte amb la nostra parella és perfecte per a reafirmar el nostre vincle. Abraçades improvisades, besades, carícies, agafar-se de la mà… Contacte físic sense tenir com a finalitat un encontre sexual… Simplement ESSER-HI i dedicar aquest moment a la nostra parella.
  1. Aprendre a expressar sentiments negatius d’una forma correcta. No silenciar el que ens molesta, fa mal o no ens agrada d’accions que hagi fet la nostra parella. Sempre des d’una forma correcta: sense humiliar, ni desqualificar… Tenir clar que, si ho deim, no és per a castigar l’altre, sinó precisament per a esmenar aquesta situació, aprendre i millorar la nostra relació.

expressions com:  “ mai” “sempre” no permeten flexibilitat i la persona es pot sentir jutjada i atacada

sugerim canviar-les per: “en ocasions” “la majoria de vegades…”algunes vegades

 

To be continued…

Millorant les nostres relacions de parella. II part

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.