La passada setmana Sexconsulta va participar a la Diada de les Universitats Saludables. Just després d’estar immersa durant una jornada en el món de la vida saludable, he pensat que podríem xerrar precisament d’aquest tema al nostre blog.

 

Són molts els articles que hem llegit sobre la qüestió i, evidentment, jo no diré res que no estigui inventat, però sí que em sembla fonamental poder relacionar els hàbits saludables amb l’autoestima.

 

Realment per a sentir-nos sans necessitam sentir-nos bé i aquest sentir-se bé implica també preocupar-nos per nosaltres mateixos, per com estimar-nos i mimar-nos més. Així que autoestima i vida saludable mantenen un fort vincle.

shutterstock_170787863

Quasi tothom associa vida saludable amb mantenir una dieta sana, fer exercici físic, no fumar… però per a mantenir una vida sana les coses no acaben aquí. Una vida sana no només implica cuidar la salut física, sinó també preocupar-se pel nostre benestar emocional i psicològic.

 

Com que el tema dóna per molt, farem 2 posts dedicats a

 

Com podem fonamentar una bona vida saludable?

 

En el primer capítol ens centrarem una mica més en la dimensió física de la vida saludable.

 

Algunes de les propostes que us presentam són:

 

  • Intentar cuidar l’alimentació i una bona hidratació: intentar mantenir una dieta equilibrada, és a dir, menjar de tot però amb moderació i mesura. Prohibir aliments no té cap sentit si se suposa que el que volem aconseguir és sentir-nos millor. Com em puc sentir bé si no puc menjar xocalata, snacks i totes les coses que m’agraden?

shutterstock_127060763

 

  • Eliminar el consum de tòxics com l’alcohol, drogues, tabac…

 

  • Mantenir-se actiu i/o fer activitat física moderada amb freqüència, sortir a passejar, anar a la feina o a classe caminant…

shutterstock_203829112

 

  • Dormir i descansar: els períodes de son reparador són necessaris per a recuperar energies i poder continuar afrontant nous reptes.

shutterstock_136157231

 

  • Revisions metges periòdiques: és recomanable almanco fer-se una revisió completa a l’any.

 

  • Mantenir una bona salut sexual:   

* Utilitzar mètodes anticonceptius per a prevenir malalties de transmissió sexual i/o embarassos no desitjats.

shutterstock_193541405

 

* Compartir la nostra sexualitat de forma responsable amb qui nosaltres decidim i vulguem, sense obligacions de cap mena.

shutterstock_131995511


Tal com ja he comentat, aquestes serien algunes primeres recomanacions, però hi ha molts altres aspectes a tenir en compte per a mantenir una vida saludable a nivell emocional i psicològic, dels quals xerrarem al próxim post.

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.