Tot just fa un any vàrem dedicar un parell de posts a les festes de Nadal i a com organitzar els propòsits de Cap d’Any (podeu revisar “Tria el teu Nadal” o “Què demanes al 2016?”) .

 

Arribats a aquest moment, i veient que, a aquest 2016, ja li queden els dies comptats, és recomanable fer un repàs dels objectius aconseguits, dels moments viscuts al llarg de l’any i de prendre consciència de per què algunes de les metes que ens vàrem establir no s’han assolit.

 

shutterstock_225857830-1

 

Malgrat tot, aquest balanç no té la finalitat de despertar malestar o de qüestionar el camí traçat, sinó que ha de servir per a reflexionar i fer-nos autocrítica constructiva per a tractar de millorar, superar els obstacles o les dificultats que hàgim trobat, i treure profit de totes les experiències, siguin positives o negatives, perquè, encara que haguem pogut viure moments durs (pèrdues, ruptures, fracassos, decepcions…), de tot, sempre en podem extreure un aprenentatge.

 

shutterstock_183125153

 

Aprendre a fer front a situacions complicades també forma part de la vida i, tot i que en un primer moment ens puguem sentir perduts o experimentar desesperança, dolor, tristor, decepció… a mitjà-llarg termini, una vegada superada la inestabilitat inicial, les crisis i els moments difícils reforcen el nostre afany de superació i suposen una valuosa oportunitat de creixement personal perquè, entre d’altres coses, aprenem a viure d’una manera diferent.

 

shutterstock_226884475

 

Si enguany has viscut alguna situació complicada, un bon exercici seria analitzar quines sensacions has experimentat, quines estratègies has posat en marxa per a fer front al que ha passat, què has après de l’experiència… És una manera de poder adonar-te dels esforços realitzats per a seguir endavant, i reforçar la teva sensació de vàlua personal.

 

shutterstock_183690440

 

Per altra banda, igual que som capaços d’analitzar les coses negatives, també hem de permetre’ns apreciar, tal com es mereixen, totes les coses bones que ens han passat, i premiar-nos per tot allò que hem aconseguit.

Per a repassar la part positiva del teu 2016, pots ajudar-te mirant la teva agenda, revisant fotografies o escoltant cançons que et recordin moments especials viscuts… i, mentre, anar prenent consciència de les sensacions agradables que hi vares experimentar; ser capaç de recordar detalls de la situació, amb qui estaves… Tot això farà augmentar la teva sensació de benestar, a la vegada que sentiràs ganes de seguir col·leccionant més aventures vitals.

 

8500366180_d03d66bfb0_o

 

I per a seguir-te cuidant i mimant tal com et mereixes, aquest pròxim 2017 una bona idea és fer-te com a autoregal una caixeta buida on anar col·leccionant les bones sensacions, els moments positius i les metes que vagis aconseguint… A la “caixeta” pots anar ficant paperets escrits amb les coses bones que et vagin succeint, guardar petits objectes que t’evoquin sentiments positius…

 

shutterstock_136855916

 

Que la teva “caixeta positiva” de 2017 acabi replena de bons records i que passis un…

11465212145_c196aaf075_o

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.