Les darreres setmanes, a la premsa, s’ha parlat bastant sobre la copa menstrual. No entrarem a valorar les raons que han motivat el debat entorn d’aquesta. Això no obstant, sí que crec que avui podríem dedicar un espai al nostre blog a aquesta opció com a producte d’higiene femenina.

 

copa menstrual 2

 

I és que la menstruació, a pesar de ser un fenomen natural, encara té associades moltes qüestions de les quals no es parla obertament. La síndrome premenstrual, els canvis d’humor… Sembla que, a la regla, només s’associen aspectes negatius; realment, tenir la menstruació és una símptoma de salut i que el nostre cos funciona correctament. Bé, això si no estàs embarassada, la qual cosa, evidentment, també és senyal de salut i vida, encara que no tinguis la regla.

 

copa menstrual 1

 

Bé, anem al gra. Directament parlarem de la copa menstrual com a mètode alternatiu a les clàssiques compreses i els tampons que utilitzam durant la menstruació.

 

Què és la copa menstrual?

La copa menstrual és un recipient de silicona mèdica que s’introdueix a l’interior de la vagina (igual que un tampó) durant la menstruació; s’adapta a les parets vaginals en tot moment, independentment del moviment que facem, i en recull tot el fluix.

copa menstrual 3

 

Com es posa?

L’ús de la copa menstrual és molt senzill tant per a introduir-la com per a extreure-la, però, com quan comences a emprar el tampó, necessitaràs algun temps per a familiaritzar-te amb el procediment.

copa menstrual 4

 

Quins són alguns dels avantatges de la copa menstrual?

  • La copa menstrual cuida el teu cos. La copa menstrual és hipoal·lergògena. Hi ha al·lotes que poden ser sensibles a la cel·lulosa o als altres components de les compreses i els tampons, per a les quals la copa menstrual de silicona pot ser una alternativa encertada. A més, la copa menstrual no absorbeix, simplement recull el fluix menstrual, la qual cosa evita irritacions i sequedat.
  • Bona adaptació al cos. Com que està formada per un material flexible, la copa s’adapta als moviments naturals del cos, així que es pot practicar qualsevol activitat quan la dus posada.
  • Inversió a llarg termini. Ben cuidada i conservada, pots utilitzar la copa menstrual fins a 10 anys. Així que ja veus quin és el balanç cost (25-30 €) – benefici – estalvi…
  • Protegeix més temps. El temps estimat d’ús, sense perill d’infecció és de fins a 12 hores.
  • Cuida el nostre entorn. L’ús de la copa menstrual redueix la quantitat de residus.

 

copa menstrual 5

 

Així doncs, la copa menstrual és una alternativa més a tenir en compte dins el món de productes d’higiene femenina.

 

És clar que cada dona triarà el mètode que millor s’adapti a les seves necessitats en cada moment. Això no obstant, per a poder triar amb llibertat hem de conèixer les alternatives que existeixen.

 

Triar què és el que volem per a cuidar-nos és un senyal d’autoestima.

 

copa menstrual 6

 

Per a qualsevol dubte relacionat amb la menstruació o amb la copa menstrual, pots consultar www.sexconsulta.es o  sexconsulta@palma.es

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.