Sortir de festa ha de ser sinònim de passar-s’ho bé amb total tranquil·litat i seguretat, lluny de la preocupació de sentir comentaris ofensius o viure situacions incòmodes que puguin incloure qualsevol atac a la llibertat, al respecte o a la dignitat de les persones.

 

No i punt 1

 

En aquest sentit, és important tenir present que hi ha certes actituds que, tot i que passin desapercebudes, no deixen d’estar contaminades d’intolerància davant la diferència i diversitat, incloent-hi l’encara existent desigualtat en el tracte d’homes i dones.

 

Precisament per aquest motiu, l’Ajuntament de Palma posa en marxa la campanya “No i punt” en contextos de festes i celebracions, acció amb la qual es pretén sensibilitzar la població per a aconseguir una major responsabilitat en la identificació i l’abordatge de les agressions sexistes, enteses com a comportaments que s’exerceixen sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o aspecte físic.

 

IMG_20160707_104943

 

En contextos festius, on pareix que hi ha major grau de permissivitat, hem de saber posar límits i aprendre a respectar-los.

 

IMG_20160707_104704

 

Així que hem de tenir clars aspectes com:

  • Lligar no és assetjar
  • L’alcohol i la festa no són excusa per a sobrepassar els límits
  • Assumir i respectar que un No és un No
  • Decidir amb llibertat
  • Si es presencia alguna situació que vulneri la llibertat sexual de les persones s’ha d’actuar, ajudar, denunciar i mostrar-hi rebuig

 

IMG_20160707_104846

 

Per a aconseguir construir una societat realment igualitària cal que continuem unint tots els nostres esforços, en què es respecti la llibertat de totes les persones, independentment del seu sexe, gènere i l’orientació sexual.

 

Respectar i fer-se respectar, establir límits i actuar des de la llibertat són valors essencials que han de guiar les nostres actuacions.

 

Al cap i a la fi, també són fórmules que ens ajuden a reforçar la nostra autoestima.

 

No i punt

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.