A diari ens relacionam amb moltes persones: la família, la nostra parella, els amics i amigues, els companys i companyes de la feina…

Supós que hauràs percebut que hi ha persones amb qui és més fàcil xerrar i fer plans, que són més adaptables, flexibles… Són les persones de tracte fàcil, les que tenen l’habilitat de fer-te sentir còmode i la vida se simplifica quan comparteixes alguna inquietud o problema amb elles.

 

I tu? Ets una persona de tracte fàcil?

 

5938582670_904abc1109_o

 

Característiques de les persones de tracte fàcil

 

A continuació et donam algunes claus:

 

  • Confiar en les persones i tenir expectatives positives: Cal centrar-se més en les coses positives i en les potencialitats de les persones enlloc d’estar tan pendents d’aspectes negatius. A vegades quan actuam podem equivocar-nos o ferir algú estimat, però no sempre aquests actes es fan de manera intencionada per a fer mal. Tan de bo tot fos tan fàcil com en aquest dibuix…

 

5411677013_1f578177b5_o

 

  • Tenir un grup de confiança amb qui compartim valors, aficions… Les persones que tenen interessos comuns amb els nostres ens faciliten que les relacions siguin menys tenses i, per exemple, puguem anticipar si un pla que proposam agradarà o no.

 

  • Flexibilitat à És la capacitat d’adaptació davant opcions diferents a la que nosaltres tenim o que havíem pensat inicialment. La flexibilitat millora la comunicació i l’enteniment. Així que és molt important no voler tenir sempre la raó.

 

13098659424_606dfccce6_o

 

  • Cuidar la comunicació no verbal: L’expressió facial, el somriure, els gests, la mirada, el to de veu… també són elements facilitadors de la comunicació.

 

  • Ser transparent:  Expressar els nostres sentiments, opinions, preocupacions de forma natural ens fa projectar una imatge pròxima i humana. Això no significa haver-ho de contar tot, pots guardar una parcel·la d’intimitat, però és important no guardar-s’ho tot perquè a més de carregar-te d’emocions negatives semblarà que ets una persona misteriosa, amb secrets que no vols revelar.

 

15921341490_723be76e32_o

 

  • Centrar-se en emocions positives: el sentit de l’humor, la positivitat, l’optimisme ens acosten a les persones i ens ajuden a afrontar el dia a dia amb major vitalitat.

 

  • Escoltar i interessar-se pels altres: prestar atenció, a més de ser un senyal de bona educació també facilita que les persones se sentin còmodes. És important deixar un espai perquè puguin ser protagonistes, puguin xerrar de si mateixes sense ser jutjades, simplement pel fet de sentir-se a gust en la nostra companyia.

 

13656347725_dac8623741_o

 

  • Discreció: agafar per costum no xerrar de les intimitats d’altres persones i menys de les coses que ens han contat en confiança.

 

 Acosta’t a persones nutritives que et fan la vida més fàcil i sigues tu també una d’elles!

 

 105077994_c9f97f187e_o

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.