A la nostra societat, el Dia de Sant Valentí és sinònim del Dia dels Enamorats, però el que moltes persones desconeixen és que el 14 de febrer també se celebra el Dia Europeu de la Salut Sexual.

I, precisament, vull dedicar aquest post a recordar la importància de cuidar-nos i estimar-nos en tots els àmbits de la nostra vida, incloent-hi la cura del nostre món afectiu i sexual.

Compartir amor i afecte amb les persones que són importants per a nosaltres és important, però també és essencial mimar-nos i permetre’ns a nosaltres mateixos/mateixes dedicar-nos totes les atencions que mereixem.

 

 

Així que, si tens parella, fantàstic! Pots compartir amb aquesta persona tan màgica un dia especial, encara que no necessàriament ha de ser dia 14 de febrer, ja que, a la parella, cal cuidar-la dia rere dia, tal com ja apuntàrem a Propostes per a cuidar les relacions de parella o Millorant les nostes relacions de parella.

 

 

Però si no tens parella, també pots gaudir d’un dia diferent sigui el dia que sigui, independentment de dates marcades a un calendari, perquè t’ho mereixes i perquè tu ho vals. Precisament en això consisteix mantenir i cuidar la teva autoestima!

 

 

Per altra banda, pel que fa a la cura de la nostra salut sexual, cal recordar que cadascú tria com experimentar, expressar i viure la seva sexualitat.

Malgrat tot, recorda la importància de mantenir unes conductes sexuals sanes, responsables, positives i respectuoses tant amb la persona o les persones amb qui comparteixis un moment íntim com amb tu mateix/mateixa.

 


Tingues clar els teus límits i els límits dels altres.

Respecta la teva i la seva llibertat de decisió.


 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.