La felicitat és un concepte una mica difícil de definir. És abstracta, subjectiva, cada persona l’experimenta d’una manera determinada…

 

 

Tot i això, existeixen diversos estudis que ens aporten algunes pistes sobre quins aspectes de la nostra vida hem de cuidar per a fer germinar i créixer l’alegria.

 

 

Avui ens centram en algunes de les aportacions realitzades pel professor Tal Ben-Sahar de la Universitat de Harvard, qui afirma al seu llibre Major felicitat que la felicitat es pot entrenar.

 


Aquests són 6 ingredients dels primers que ens proposa a la seva recepta per a ser feliç:

 

  • Perdonar-nos els propis fracassos i permetre’ns experimentar amb naturalitat tot tipus d’emocions, tant les positives com les negatives. De les males experiències cal extreure’n sempre un aprenentatge.

 

  • Fer esport i activitat física: és suficient amb realitzar exercici moderat 30 minuts al dia, ja que ens fa segregar endorfines que són les responsables de fer-nos experimentar sensacions agradables (caminar de pressa també està acceptat).

 

 

  • Simplificar la vida: cal ser conscients de quines coses són les vertaderament importants i urgents i centrar-nos en elles. A més, és necessari aprendre a marcar límits entre els espais personals, d’oci, família i feina per tal de poder gaudir-los sense interferències.

 

 

  • Aprendre a meditar: ajuda a combatre l’estrès, a controlar la nostra ment i a gestionar els nostres pensaments. Ens permet a més, trobar moments de pau i relaxació i ens ajuda a reconnectar amb nosaltres mateixos/xes.

 

 

  • Aprendre a practicar la resiliència: entrenar aquesta capacitat per a enfrontar-nos a les circumstàncies difícils o situacions potencialment traumàtiques que se’ns presenten a la vida i tenir l’habilitat de sortir-ne reforçats i amb recursos.

 

 

  • Ser agraïts/ïdes amb tot allò que tenim i amb les persones que ens envolten.

 


 

Està clar que cadascú té la seva fórmula per a aconseguir sentir-se alegre, però aquestes idees del professor Ben-Sahar m’han semblat força interessants de compartir amb vosaltres.

 

En un proper post, seguirem xerrant de més maneres de cuidar la nostra felicitat i pujar el nostre estat d’ànim.

 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.