Sí, els exàmens finals encara no han arribat, però el juny cada vegada és més a prop i veus com, a poc a poc, s’acosta la data clau; el moment en què una nota representarà si realment t’has esforçat o no durant el curs. Et sents com si t’ho juguessis tot a una única carta…

 

 

Els dies avancen al calendari i les presses comencen a pressionar. No saps si et preocupa més acabar els milers de treballs que has d’entregar o no tenir temps suficient per a poder-te preparar bé la prova final.

En aquestes circumstàncies, és normal que a vegades sentis ansietat o nirvis i, amb aquesta tensió, pensar i concentrar-se encara es fa més complicat.

 

 

Per això, per tal d’intentar ajudar-te a controlar una situació que pot convertir-se en caòtica, a continuació et recordam que:

 

  • El teu esforç té recompensa. Si has treballat al llarg del curs els coneixements, els has anat integrant a poc a poc i els tens apresos. Només cal que repassis i posis un poc d’ordre a la informació que ja tens adquirida.

 

 

  • Planifica’t els temps: és molt important que no ho deixis tot pel darrer moment perquè sinó la sensació de no arribar a temps farà que encara et posis més nerviós/sa, et bloquegis o facis les coses de qualsevol manera sense poder extreure’n el màxim profit o rendiment. Preveu sempre alguns marges de “temps mort” entre una tasca i una altra perquè o bé et poden servir per “oxigenar” el cervell o bé per acabar de polir certs aspectes de la tasca que estaves realitzant.

 

 

  • Fes una cosa darrere l’altra. Quan tenim la sensació que la situació ens desborda, tenim tendència a veure-ho tot de forma global la qual cosa fa que els reptes a superar semblin encara més difícils. Si aconsegueixes marcar petits objectius per a arribar a la meta final i et centres en superar-los un a un, et resultarà molt més senzill poder avançar tenint una major sensació de control de la situació.

 

 


I com que encara tenim més idees que donar-te,…

En breu publicarem la continuació d’aquest post amb altres recomanacions interessants…


 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.