Ara que acabam un any i moltes persones aprofitam per a fer balanç de quines coses ens agradaria canviar o quines metes ens voldríem proposar, crec que és el moment perfecte per a recordar que, a la nostra llista de propòsits per a 2019, no hi poden faltar alguns elements que ens ajudaran a sentir-nos millor com:

 

  • Cuidar els espais i els temps personals: tot i que les responsabilitats diàries s’enduguin part del nostre temps, cal que siguem capaços de guardar un espai per a nosaltres cada dia. No importa que sigui molt llarg, basta que sigui una estoneta per a fer allò que més ens agrada o relaxa. Poden ser simplement uns minuts per a tancar els ulls i reconnectar amb els pensaments i sentiments propis; una estoneta per a fer exercicis, per a llegir un llibre, per a veure la sèrie favorita, per a cuinar, per a passejar, per a mirar a través de la finestra… Qualsevol cosa que realment faci sentir en pau i  reconforti.

 

 

  • Promoure les trobades personals: A l’era digital en què vivim, el nostre contacte social queda reduït moltes vegades a whatsapps… Si bé és cert que la tecnologia ens ha obert moltes vies per a relacionar-nos amb el món d’una manera diferent, el contacte humà cara a cara, sense elements intermedis, segueix tenint unes qualitats comunicatives màgiques i altament revitalitzadores que són lluny de les que podem extreure d’una conversa per xat… Així, és important recuperar la relació de tu a tu i cuidar les relacions d’amistat, familiars, i deixar una mica de banda el mòbil quan compartim temps amb les persones que realment ens importen.

 

 

  • Viure amb il·lusió: tenir propòsits i metes ens ajuda a projectar la nostra energia i motivació en aquells objectius que ens agradaria aconseguir. Així, tenir il·lusions i treballar per a assolir-les ens ajuda a reforçar la nostra capacitat d’esforç, la perseverança i l’autoestima.

 

 

  • Estimar allò que feim: posar les millors intencions en els nostres actes, en la nostra feina, en les nostres relacions, i gaudir de les activitats i les coses que feim ens fa sentir plens d’energia… La gratitud també és un bon motor per a seguir endavant en el dia a dia.

 

 

  • Donar-se permís per a experimentar, per a sentir, per a fer, per a no fer… Qualsevol moment és ideal per a reforçar la llibertat de decisió, proposar-se vèncer pors, provar coses noves, acceptar reptes i desafiaments… En definitiva, es tracta de permetre’ns triar allò que volem viure i construir la vida que volem.

 

 

  • Reavaluar les prioritats: de tant en tant és interessant revisar la nostra llista de preferències i valorar si realment invertim els nostres temps i les energies cap a la direcció que volem i en aquelles coses que ens fan feliços. Si no és així, la primera passa és adonar-se’n per a després començar a introduir petits canvis en els hàbits i en la nostra manera de fer.

 

 

  • Deixar l’empremta personal: cada persona és única, irrepetible, i hi ha trets de personalitat o detalls que ens caracteritzen. Regalau-vos mostrar aquesta persona tan especial que sou, sense por que us jutgin. És fantàstic tenir al voltant persones autèntiques i transparents!

 

 

I ja per a acabar desitjar-vos…

Unes bones festes, i que estreneu el 2019 amb una bona llista de propòsits que promoguin el benestar personal i emocional.

 

 

 

 

 

 

 

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.