Fa poc, navegant per una de les xarxes socials de desplaçament infinit, em vaig topar amb un vídeo del creador de contingut Bruno Leon. Bruno hi parlava sobre com la llibertat de conèixer i viatjar pel món continua sent un privilegi exclusiu per a uns pocs. Ofereix una visió crítica sobre com la globalització afecta de manera desigual les persones de la comunitat LGBTQ+ i aprofundeix en les barreres que encara existeixen per als viatgers LGBTQ+, des de restriccions legals fins a la manca de seguretat a certes destinacions.

L’orgull, encara que per a molts sigui el moment perfecte per a  fer pinkwashing (o rentada de cara comercial o política “rosa”), en realitat és un moment per a reflexionar, reivindicar i cuidar la nostra comunitat, a més de celebrar la nostra existència. Inspirada en el vídeo de Bruno, avui us duc un petit recull de webs que poden ser útils per a viatjar sent part de la comunitat LGBTQ+:

ILGA-Europe: proporciona informació sobre la situació LGBTIQ+ a Europa, incloent-hi una llista de països amb lleis i polítiques que afecten la comunitat LGBTIQ+. A més, conté el Rainbow Map, que ens ofereix una guia detallada de països i ciutats europees amb informació sobre la legislació, la cultura i els recursos LGBTIQ+.

Human Rights Campaign (HRC): inclou informació sobre lleis, recursos i esdeveniments per a persones LGBTIQ+ als Estats Units i al Canadà.

PFLAG: proporciona una guia de viatges per a persones LGBTIQ+ als Estats Units, amb informació sobre recursos i esdeveniments a diferents ciutats.

ILGA-LAC: té informació sobre la situació LGBTIQ+ a l’Amèrica Llatina, amb una llista de països amb lleis i polítiques que afecten la comunitat LGBTIQ+.

Caribe Afirmativo: ofereix informació i recursos per a la comunitat LGBTI+, incloent-hi guies sobre com accedir a drets i protecció a diferents països de l’Amèrica Llatina.

ILGA-Asia: aporta informació sobre la situació LGBTIQ+ a Àsia, amb una llista de països amb lleis i polítiques que afecten la comunitat LGBTIQ+.

Asia Pacific Transgender Network (APTN): conté informació rellevant per a persones transgènere a Àsia, amb recursos i esdeveniments a diferents països.

ILGA-Africa: inclou una llista de països amb lleis i polítiques que afecten la comunitat LGBTIQ+.

ILGA-Oceania: ofereix informació sobre la situació LGBTIQ+ a Oceania, a més d’una llista de països amb lleis i polítiques que afecten la comunitat LGBTIQ+.

Pacific Sexual Diversity Foundation (PSDF): proporciona informació sobre recursos a diferents països d’Oceania per a persones LGBTIQ+.

International Gay and Lesbian Travel Association (IGLTA): és una web amb guies de viatges per a persones LGBTIQ+, amb informació sobre recursos i esdeveniments a diferents països.

Gay Traveler: proporciona una guia de viatges per a persones LGBTIQ+, amb informació sobre recursos i esdeveniments a diferents països.

Esperam que aquest recull de guies i recursos sigui de gran ajuda perquè les persones de la comunitat LGBTQ+ puguin planificar els seus viatges amb més seguretat i confiança. Al final del dia, tots mereixem la llibertat d’explorar el món sense por, i és essencial continuar lluitant per un futur en què aquesta llibertat sigui una realitat per a tothom.

Feliços viatges i feliç mes de l’orgull!

Apunta’t al butlletí d’Autoestima i Salut Emocional

Rebràs mensualment notícies d'autoestima, emocions, sentiments, habilitats socials i benestar emocional.